İŞGAL Rejiminden KUDÜS’te 12 Kişiye Gözaltı!

İşgal güçleri erken saatlerde Batı Yaka ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında 12 kişiyi gözaltına aldı.

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin dün gece Batı Yaka’da halk direnişi eylemlerine katıldıkları için aranan on Filistinlinin gözaltına alındığını ifade etti.

İşgal ordusu bildiride ayrıca Ramallah, Beytlahim ve El-Halil’deki baskınlarda direniş güçleriyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle binlerce şikele el konulduğunu belirtti.

Bildiride, işgal polisi ve iç istihbarat teşkilatı (Şabak) ile işbirliği içinde gerçekleştirilen operasyonlar sırasında Nablus’taki bir demir atölyesinde bulunan altı torna cihazına silah imalatında kullanıldığı gerekçesiyle el koyulduğu öne sürüldü.

İşgal güçlerinin Kudüs’ün kuzeyindeki Kalendiya Kampı’ndan iki kişiyi, Beytlahim’in doğusundaki Tegu’ beldesinden üç kişiyi, Beyt Ficar beldesi ve Husan köyünden iki kişiyi, Cenin Kampı’ndan bir genci gözaltına aldığı kaydedildi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Kalendiya Kampı’na baskın düzenleyerek Ömer Zayed ve Muhammed Hammad isimli çocukları gözaltına aldığını bildirdi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin Beytlahim’de birçok eve baskın düzenlediğini ve Tegu’ beldesinden Hazım Sayyah ile Muhammed Eş-Şair’i, Beyt Ficar’dan Yasir Ebu Nazir’i ve Husan köyünden İbrahim Hamamira’yı gözaltına aldığını söyledi.