İSRAİL Rejimi KUDÜS’te 1 Evi Daha YIKTI

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, işgal polisi ve işgal belediyesi yıkım ekipleri Cebel El-Mükebbir beldesindeki El-Ubeydat Mahallesi’ne baskın düzenledi ve bazı caddeleri trafiğe kapattı.

İşgal güçleri El-Ubeydat Mahallesi’nde El-Mağribi ailesine ait bir evi kuşattı ve aile fertlerini darp ederek evi boşalttı. Evin boşaltılmasının ardından işgal belediyesi ekiplerinin evi yıkmaya başladığı kaydedildi.

Kaynaklar, işgal belediyesinin evi ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıktığını ve yıkım işleminin önceden haber vermeden gerçekleştiğini bildirdi.

İşgal güçlerinin yıkım işlemini takip etmek isteyen gazetecilerin ve televizyon ekiplerinin bölgeye yaklaşmasına izin vermediği belirtildi.

İşgal belediyesi Kudüs ve çevresinde bir ev ya da iş yeri inşa eden, evini veya iş yerini genişleten her Filistinlinin peşine düşerek evini ve iş yerini ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkıyor.

Kudüs’teki Yahudi yerleşkelerinin genişletilmesi ve Yahudi yerleşimciler için yeni konutlar inşa edilmesi için büyük çaba sarf eden işgal belediyesi, Filistinlilere ise inşaat ruhsatı vermiyor.