İŞGAL Rejimi, KUDÜS’te 1 Binayı Daha YIKTI!

Kudüs’teki işgal belediyesi yıkım ekipleri, Kudüs kentinin Vadi El-Cevz Mahallesi’nde içinde meskenlerin ve dükkanların bulunduğu bir binayı yıktı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal belediyesi yıkım ekipleri işgal polisi eşliğinde Vadi El-Cevz Mahallesi’nin Es-Sınaiyye bölgesine baskın düzenledi.

İşgal güçlerinin bölgede bulunan Halid El-Malihi isimli Filistinliye ait binayı kuşattığı ve daha sonra bazıları meskun üç daire ve üç dükkandan oluşan binayı ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıkmaya başladığı ifade edildi.

İşgal belediyesi ekiplerince yıkılan dükkanların yirmi yıldan daha önce inşa edildiği, dairelerin ise yeni oldukları bildirildi.

Filistinli ailelere inşaat izni vermeyen işgal belediyesi, Kudüslülerin yeni inşa ettikleri ya da genişlettikleri evlerini ve dükkanlarını ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkıyor.

Bir yandan Filistinlilerin evlerini ve dükkanlarını yıkan işgal yönetimi, diğer yandan da uluslararası toplumun tepkilerine rağmen Filistinlilerden gasp edilen topraklar üzerinde Yahudi yerleşimciler için yeni konutlar inşa etmeyi sürdürüyor.