İsrail Kazıları Filistinlilerin Evlerini Yıkıyor

Vadi Hulve Bilgi Merkezi, boşaltılmasına ve kapatılmasına karar verilen evlerin Hamid Uveyda, Abd Uveyda ve Süleyman Uveyda’ya ait olduğunu, söz konusu evlerde 10’u çocuk 16 kişinin yaşadığını bildirdi.

Uveyda ailesi, Vadi Hulve Bilgi Merkezi’ne yaptığı açıklamada, evlerinin altında yapılan kazı çalışmalarının son günlerde görülmemiş bir şekilde arttığını söyledi.

GÖZAT  Karikatür: Siyonist İsrail'in Mescidi Aksa Kazıları

Aile, evlerin altında yürütülen kazı çalışmalarından gelen çalışma seslerinin açıkça duyulduğunu, çalışmaların saatlerce sürdüğünü ve evlerde oturanların çalışmalar sırasında meydana gelen sarsıntıları hissettiklerini belirtti.

Uveyda ailesi, evlerdeki çatlakların büyümesi üzerine işgal polisine haber verdiklerini, işgal polisinin de evleri incelemeleri için işgal belediyesi tehlikeli binalar bölümünden uzmanları çağırdığını ifade etti.

GÖZAT  Siyonist Rejim Mescidi Aksa Kazıları Devam Ediyor

Vadi Hulve Bilgi Merkezi, işgal güçlerinin ve belediyeden gelen ekibin evlerdeki çatlakların fotoğraflarını çektiğini, belediye mühendisinin yaptığı incelemenin ardından evlerin boşaltılmasına karar verdiğini açıkladı.