İsrail İşgal Güçlerinin Saldırılarında 154 Filistinli Yaralandı

Sağlık kaynaklarının verdiği bilgilere göre Batı Şeria’daki Nablus ve Kalkiliya’ya bağlı bölgelerde işgal güçlerinin ve onlara destek veren yahudi yerleşimcilerin gerçekleştirdiği saldırılarda Filistinlilerden yaralananların sayısının 154’e çıktığı belirtildi.

Filistin Kızılayı tarafından verilen bilgilerde, bu teşkilatın acil yardım ekiplerinin, Nablus’a bağlı Beyta, Beyt Decen ve Burka kasabalarında ve Kalkiliya’ya bağlı Kefer Kaddum kasabasında toplamda 154 yaralıya acil yardım hizmeti verdiği belirtildi.

İşgal güçlerinin ve yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ambulansları da hedef aldıkları ve bazı sağlık görevlilerinin bu yüzden zarar gördükleri belirtildi.

İşgal güçlerinin dün Cuma namazı sonrasında Cebel Sabih bölgesinde ve adı geçen kasabalarda yahudi yerleşimini protesto amacıyla düzenlenen haftalık gösterilere müdahale etmesi Filistinlilerle aralarında çatışmalara neden olmuştu. Bu çatışmalarda işgal güçlerinin himaye ettiği ve sivil olarak tanımlanan yahudi yerleşimciler de olaylara karışarak Filistinlilere saldırılar düzenlediler.