İsrail İşgal Güçlerinden Şafak Baskını – 22 Gözaltı

İsrail işgal güçleri sabahın erken saatlerinde yine Batı Şeria ve Kudüs’te birçok yere baskın düzenledi ve aralarında özgürleştirilmiş eski esirlerin de bulunduğu 22 Filistinliyi gözaltına aldılar. Gözaltına alınanların bilinmeyen birtakım yerlere götürüldüğü ve durumları hakkında herhangi bir bilgi verilmediği belirtildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Kalkilya vilayetinde 6, El-Halil bölgesinde 8, Ramallah’ta 2, Cenin’de 3, Kudüs, Nablus ve Tulkerem’de ise birer kişiyi gözaltına aldılar. 

Kalkilya’da gözaltına alınanlardan 5 kişinin özgürleştirilmiş eski esirlerden olduğu belirtildi. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs’te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var.