İsrail İşgal Güçleri, Bayramda Da Rahat Durmadı

İşgal güçleri Filistin halkına yönelik baskılarını ve zulmünü mübarek Ramazan Bayramının ilk gününde de sürdürerek, Batı Şeria ve Kudüs’ün birçok bölgesine baskın düzenledi.

İşgal güçlerinin öğle saatlerinde Tulkerem’in doğusundaki Kefer El-Lebed beldesine düzenlediği baskın sırasında yaşanan çatışmalarda Filistinli bir doktorun plastik mermiyle yaralandığı ve onlarca kişinin işgal askerlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği kaydedildi.

Görgü tanıkları, çatışmalar sırasında yaralılara ilkyardımda bulunan 70 yaşındaki Doktor Adnan Ahmed Mahfuz’un plastik mermiyle boynundan yaralandığını, işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan gazdan etkilenenlerin de tedavilerinin olay yerinde yapıldığını bildirdi.

Cenin’in güneyindeki Kabatya beldesinde de bugün öğle saatlerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

Yerel kaynaklar, beldeye baskın düzenleyen işgal güçlerinin Filistinli gençlerin üzerine ateş açtığını ve göz yaşartıcı bomba attığını söyledi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin binaların tepelerine keskin nişancılar yerleştirdiğini ve çatışmaları havadan görüntülemek için drone uçurduğunu belirtti.

El-Halil’in Okullar Kavşağı’nda işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandığı ve Ramallah’ın batısındaki Na’lin beldesine baskın düzenleyen işgal güçlerinin üç kişiyi yaraladığı ifade edildi.

İşgal güçleri bu sabah Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında 10 kişiyi gözaltına aldı.