İsrail: İran’a Karşı Siber Savaşta Yenildik

Lübnan’daki haber ajansı el-Meyadin bölgedeki son siber saldırılarla ilgili bir haberinde, siyonist rejim yetkililerinin son siber saldırılarla nasıl başa çıkacaklarını bilmediklerini itiraf ettiklerini belirtti.

Geçen hafta Siyonist Yedioth Ahronoth gazetesi, bir grup hackerın rejim ordusuna mensup yüzlerce asker hakkında bilgi içeren istihbarat dosyalarını sızdırdığını açıklamıştı.

Yedioth gazetesinin haberine göre, kendisine “Musa’nın Asası” adını veren bir grup, işgal rejimi ‘İsrail’ ordusunun muharebe taburlarının tüm ayrıntılarını içeren bir dosya yayınladı.

Bu bilgiler, ad, e-posta, ev adresi ve telefon numarası dahil olmak üzere ordudaki yüzlerce askerin ayrıntılı bilgilerini içeriyordu.

Birkaç gün sonra siyonist “Jerusalem Post” gazetesi, “Black Shadow-Siyah gölge” adlı İranlı bir hacker grubunun, siyonist internet şirketi “Cyberserve”in sunucularını hacklediğini ve erişilemez hale getirdiğini ve bilgilerini ifşa etmekle tehdit ettiğini bildirdi.

Haberin içeriğine göre Cyberserve, endüstriyel şirketler için sunucu ve bilgi depolama hizmetleri sağlayan bir şirketti.

Jerusalem Post gazetesi, İranlı bilgisayar korsanları tarafından elde edilen verilerin Pegasus seyahat rezervasyon şirketinden Dan otobüs şirketine kadar çok çeşitli meslekleri kapsadığını ve hatta Siyonist Çocuk Müzesi hakkında bilgiler barındırdığını açıkladı.

Öte yandan geçtiğimiz hafta İran’da bazı benzin istasyonlarında akaryakıt ikmali bir siber saldırı nedeniyle kesintiye uğramış ve İran bu konunun arkasında ABD ve siyonist rejimin olduğunu açıklamıştı.

El-Meyadin haber kanalı, İsrail medyasından alıntı yaparak konuyla ilgili şu haberi yayınladı: “Rejim yetkilileri, son haftalarda siber savaşla nasıl başa çıkacaklarını hala bilmiyorlar.”

Bu bağlamda, “Cyberserve” şirketinin kurucusu ve CEO’su siber güvenlik hakkında şöyle dedi: “Siyah  gölge hackerlerinin çaldığı bilgiler yayınlanırsa, siyonist rejimin mahremiyetine yönelik en büyük yıkıcı operasyon olacak ve binlerce Siyonist’in hayatına ciddi zararlar vereceğinden korkuluyor; yetkililer ise bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor.”

Şabak siber sektörünün kurucularından Harel Manasheri, İran’ın siber saldırılarla işgal rejiminin altyapısına ve finans sektörüne zarar vermenin yanı sıra bilgi toplamaya çalıştığını söyledi.

İşgal rejimi Kanal 13 televizyonu ise siber saldırıyı “tehlikeli” olarak nitelendirdi ve işgal rejimi şirketlerinin zayıf ve kendilerini savunamayacak durumda olduğunu belirtti.