İSRAİL: İRAN, Füze Savunmamıza Sızmaya Çok Yaklaştı

Siyonist İsrailli siber savunma yetkilisi General Noam Shaar, İranlıların İsrail’in füze alarm sistemlerini etkisiz hale getirmeye çok yaklaştığını söyledi.

Bloomberg’in haberine göre görev süresi bitmek üzere olan İsrail Siber Savunma Dairesi Başkanı General Noam Shaar, İran’ın 2017’de “kaygı verici bir şekilde” İsrail füze uyarı sistemlerini bozmaya (hack) çok yaklaştığını açıkladı.

General Shaar, İranlıların siber saldırılarına karşı koyduklarını ve tekrar saldırdıklarında onları durdurabileceklerinden emin olmak için yeni bir bariyer ve izleme sistemi kurduklarını belirtti.

İran’ın siber faaliyetlerini “siber dünyadaki en rahatsızlık verici eğilim” olarak niteleyen İsrailli general, uluslararası toplumun tıpkı İran’ın nükleer faaliyetleri ve füze programında olduğu gibi bu konuda da İran’a yaptırım uygulaması gerektiğini söyledi.

İsrail’in siber savunma operasyonlarını geliştirmek için 20 yıldır çalışan General Noam Shaar, “İran’ın siber gücü çok daha büyük bir tehdit haline gelene kadar oturup bekleyemeyiz” dedi.

Korsan İsrail rejimi yetkilileri, geçtiğimiz yıllarda İran’ın altyapısına yönelik siber saldırılar için çalıştığını açıklamıştı.

Siyonist İsrail rejiminin İran’ın nükleer tesislerine sabotaj yapmak için geliştirilen stuxnet adlı virüsün oluşturulmasında da Amerika ile işbirliği yaptığı belirtilmişti.