İSRAİL İlişkileri, Allah’a ve Peygambere İHANET!

Cezayir Müslüman Alimler Birliği Başkanı Abdurrezzak Kasum, Arap yetkililerin uluslararası bağlamda değerini ortaya koyan en önemli ölçütün Filistin davası olduğunu belirterek, “İsrail’le normalleşme Allah’a, Peygamberine ve müminlerine ihanettir.” dedi. 

Kasum, Filistin davası, bazı Arap ülkelerindeki İsrail’le normalleşme adımları ve Mağrip Arap Birliği’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Filistin davasında sorumluluk üstlenmeyenlerin vatanseverliğinden ve inancından şüphe ettiğini söyleyen Kasum, “Arap yetkililerin uluslararası bağlamda değerini ortaya koyan en önemli ölçüt Filistin davasıdır ve günümüzde Filistin’den daha fazla destek ve onayı hak eden başka bir dava da yoktur.” dedi. 

“İsrail’le her türlü normalleşme, Allah’a, Peygamberine ve müminlere ihanettir.” ifadelerini kullanan Kasum, “Çocuklarımızı katleden, kahramanlarımıza işkence eden, kadınlarımızı hapsedenlerle el sıkışanlar, dökülen kanlarımıza ihanet ediyor, Kuran-ı Kerim’in hükümlerine ve vatanımıza sırtını dönüyor.” diye konuştu. 

Dünyada vicdan sahibi herkesin Filistin davasının haklılığı konusunda hemfikir olduğunu belirten Kasum, böyle büyük bir fikir birliğinin karşısında yer alanların her şey bir yana insanlığından şüphe ettiğini dile getirdi. 

Kasum, İslam dünyasına “Filistin halkının haklarını savunma, onlara her türlü desteği verme ve Siyonist İsrail’i boykot etme” çağrısında bulundu.