İsrail İle Normalleşen Yönetimlerin Gerçek Yüzü Görülmeli

Siyonist rejimle ilişkileri normalleştiren Arapların bu konuda sınır tanımadıkları ve hiçbir şeyin de kendilerini engellemediği görünüyor. Bu husustaki en son marifetleri 28 Mart 2022’de utanç zirvesini gerçekleştirmeleridir. Filistin halkı ve davasına yönelik yeni bir komplo ve tasfiye operasyonu için dış işleri düzeyinde Amerika, İsrail ve dört Arap ülkesinin dış işleri bakanı bir araya geldi. 

Filistin halkının buna karşı ortaya koyduğu çekingen tavır, Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirenlerin işlediği cinayetle orantılı değildir. Direniş hareketleri ise, diplomatik bir dille kınamakla yetiniyor. İlişkileri normalleştirenler, attıkları her adımla ihanet sicillerine yeni bir sahife eklemiş oluyorlar. (Filistin halkıyla direniş grupları tarafından ortaya konulan ve yetersiz kalan) bu tavır, normalleşme işinde rol alanların azgınlıklarına ve ihanetlerine devam etmelerine fırsat veriyor. Filistin halkıyla direniş gruplarının bu ihanet ve saçmalıklara karşı tutumunu değiştirme zamanı artık gelmiştir. 

Açık bir şekilde bu adımları reddetmek, kınamak ve protesto etmek en kolay yollardan birisi. Ancak bundan daha etkili bazı durumlar daha vardır. Şu anda hitap dilinin/söylemin tamamıyla değişmesi gerekir. Daha sert ve keskin olması icap ediyor.

Çünkü ilişkileri normalleştirenler yaptıklarından utanmıyorlar. Siyonist düşmanın çıkarı için Filistin halkını arkadan vurmaya devam ediyorlar. Peki, bu derece kendini aşağılamanın, geri gitmenin ve Filistin’i ve kutsallarını gasp edenlerin tarafında durmanın sebebi nedir?

Uzlaşmacıların toplantıları için Nakab bölgesini seçmelerinin sebebi işgalcinin birkaç gün önce Filistinli direnişçilerin eliyle aldığı yarayı sarmak için miydi? Yoksa Nakab’ı Filistinlileri buradan zorla göç ettirip yerlerine Ukrayna’dan gelecek yahudi göçmenleri yerleştirmek isteyen İsrail’i tebrik etmek için mi seçtiler?

Ne Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, ne Fas ne de herhangi bir başka Arap rejimi ya da başka bir Müslüman ülke ne yaparsa yapsın, ne kadar komplo kurarsa kursun, ne kadar işgal rejimine hizmet sunarsa sunsun, asla ona güven ve huzuru sağlayamazlar. Fakat buna rağmen onların aleyhinde çalışmak gerekir. Hiçbir şekilde onlara saygı göstermemek gerekir.

Normalleşme peşinde koşan liderleri etkileyecek şekilde her gün ve her saat onların halklarına mesaj vermek lazım. Siyonist İsrail ile normalleşen yönetimleri-liderleri halkları önünde deşifre etmek (asıl kimliklerini ortaya koymak) gerekir. İsrail’in Nakab, Kudüs, Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde cinayetlerini artırmada Arapları siyasi kalkan olarak kullanmasına imkan veren hain normalleşmeye karşı susmak doğru değildir. 

Son olarak Fas ve Bahreyn’deki Arap halklarından, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Arap azınlıktan ve diğer Arap halklarından Filistin halkına ve davasına yönelik yapılan ihanet düzeyindeki normalleşmeyi kınamaları gerekmektedir. Çünkü bu konuda sorumluluğun bir kısmı onların omuzundadır. 

Yine Filistin ve Arap medyası! Siyasilerin yaptıklarını telafi etmek için Siyonist İsrail ile normalleşmeyi savunan hain Araplara karşı durması gereken asıl sorumlulardan!… 

Makale, karikatür veya elden gelen her türlü imkanla tavır koyulmalı!… Siyonist İsrail’e karşı duruş hissettirilmeli!…