İsrail İle Mücadele Etmenin Tek Yolu DİRENİŞ!

Hamas ve Filistin İslami Cihad yetkilileri, direniş seçeneğine bağlı kalmanın siyonist rejimle mücadelenin, Filistin topraklarını özgürleştirmenin ve Filistin halkının haklarını geri almanın tek yolu olduğunu vurguladılar.

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahale, Cumartesi günü Halid Meşal liderliğindeki Hamas hareketinden bir heyet ile bir araya geldi.

Ziyad Nahale bu görüşmede, özellikle Filistin’in Batı Şeria bölgesinde direnişi güçlendirmenin önemini vurguladı.

Halid Meşal ve Ziyad Nahale bu görüşmede, direniş seçeneğine bağlı kalmanın Siyonist rejimle mücadelenin, Filistin topraklarını özgürleştirmenin ve Filistin halkının haklarını geri kazanmanın tek yolu olduğunu söylediler.

İki taraf ayrıca, el-Burc kampındaki cinayetleri kınayarak, kampların güvenliğinin ve istikrarının korunması gerektiğini vurguladılar ve ilgili makamları katilleri ve onları kışkırtanları tutuklamaya ve ağır şekilde cezalandırmaya çağırdılar.

Halid Meşal ve Nahale aynı zamanda, Filistin içinde ve dışında ikili bağların güçlendirilmesi, işbirliği ve koordinasyon seviyesinin artırılması gerektiğini vurgulayarak, İslam ümmetinin ve dünyanın özgür insanlarının direniş projesi ekseni etrafında toplanması gerektiğini belirtti.

İki taraf, Filistin meselesindeki son gelişmeleri ve bu ülkenin ulusal konularını ve Siyonist rejime karşı direnişe dayalı Filistin ulusal birliğinin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya desteğin ve mahkûmların serbest bırakılmasının yollarını gözden geçirdi.

İslami Cihad Hareketi geçtiğimiz günlerde Siyonist rejimin Filistin halkına karşı işlenen suçlardan tamamen sorumlu olduğunu vurguladı.

Bu hareket şu ifadelerde bulundu: ‘İşgalci rejimin Beyta kasabasındaki göstericilere karşı işlediği suçlar ve Filistinlilerin sesini susturma girişimleri, Filistin halkının Siyonist rejime karşı cihat ve meşru direnişini sürdürmesini ve terör suçlarıyla mücadelesini asla engelleyemeyecektir.’

İslami Cihat Hareketi ayrıca Nablus’ta ve Batı Şeria’nın tüm bölgelerinde yaşayan Filistinlileri, Siyonist rejimin terörizmine karşı düzenledikleri gösteri ve gösterdikleri direniş için selamladı.

Bu hareket şu açıklamalarda bulundu: ‘İşgalci rejime karşı direniş ve kapsamlı bir mücadele artacak ve bu rejim yıkılıp kutsal Filistin topraklarından sürülmedikçe direniş durmayacaktır.’