İSRAİL İle İlişkiler, FİLİSTİN Halkını Katletmek Gibi…

Hamas’ın Batı Yaka’daki önde gelen liderlerinden Şeyh Hasan Yusuf, Arapların işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme peşinde koşmalarının özgür insanları, vatanseverleri ve mücahitleri rahatsız etmeye başladığını söyledi.

Yusuf, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, konunun oldukça tehlikeli bir hal aldığını, Filistin davası ve dönüş hakkı ile Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın durumuna yansımaları olacağını ifade etti.

Hamas Hareketi’nin bazı ülkelerin işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme peşinde koşmalarına bakışına değinen Yusuf, söz konusu ülkelerin Filistin halkının ve ümmetin Filistin’deki haklarına yönelik katliam işlediklerini kaydetti.

Yusuf, Arap ülkelerinin işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirmelerinin işgali normalleştirmek ve Filistin toprakları üzerindeki emellerini kabul etmek anlamına geldiğini bildirdi.

Arap ve İslam ülkeleri halklarının işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirme peşinde koşanlara prim vermeyeceğine dikkat çeken Yusuf, yaşanan sürecin sorumluluğunun öncelikle Filistin Yönetimi ve Filistin Kurtuluş Örgütü’ne ait olduğunu belirtti.

Yusuf, Arap ülkelerinin işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirmelerinin tehlikesini kavrayamamalarını eleştirdi.

Kudüs’ün kimliğini değiştirmeyi hedefleyen sistematik bir çabanın olduğuna işaret eden Yusuf, işgal rejiminin Arap ülkelerinin ilişkileri normalleştirme girişimlerini fırsat bilerek Yahudileştirme faaliyetlerini artıracağını söyledi.