İsrail, İbrahim Camii’nde 44 Kez Ezanı Engelledi

El-Halil’deki Vakıflar Müdürlüğü, işgal yönetiminin Şubat ayında 44 vakitte İbrahim El-Halil Camii’nin minaresinden ezan okunmasına caminin Yahudi yerleşimciler için gasp edilen bölümüne gelen yerleşimciler rahatsız oluyor gerekçesiyle izin vermediğini söyledi.

GÖZAT  Mescidi Aksa'da EZANSIZ SABAH, Ümmet NEREDE?

İşgal yönetimi İbrahim El-Halil Camii’nde ezan okunmasını sık sık Yahudi yerleşimcilerin rahatsız olmasını bahane ederek engellerken, camiye gelen Müslüman cemaat de Eski Belde semtine ve İbrahim El-Halil Camii’ne giden yollarda kurulan barikatlarda ve kontrol noktalarında aşağılamalara ve teftişe maruz kalıyor.

İşgal yönetimi 1994 yılında gerçekleşen katliamdan sonra İbrahim El-Halil Camii’ni Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye böldü.

GÖZAT  Siyonist İsrail, "EZAN YASAĞI" Tasarısını Onayladı

İşgal yönetiminin ayrıca Yahudilerce kutsal kabul edilen bayram günlerinde  El-Halil kentindeki tarihi İbrahim El-Halil Camii’ni Müslüman cemaate tamamen kapatarak Yahudilere tahsis ettiği kaydedildi.

Filistin Vakıflar Bakanlığı’na göre işgalciler Şubat ayında Mescid-i Aksa’ya, İbrahim El-Halil Camii’ne ve bakanlığa bağlı ibadethanelere yönelik 95 ihlal gerçekleştirdi.