İsrail’den Hamas’a: UÇURTMALAR Durmazsa SAVAŞ Çıkar

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, muhtemel Gazze operasyonu için yapılan askeri tatbikatta “Biz düşmanı yenmeye hazırız” dedi ve ekledi, “İsrail ordusu neyi, ne zaman ve nasıl yapması gerektiğini bilir.”

Lieberman, Hamas siyasi büro şefi İsmail Heniyye’nin “oyunun kurallarını biz belirleyeceğiz” açıklamasına şöyle cevap verdi: “Oyunun kurallarını biz belirleriz, başkası değil”.

Lieberman bu sözleri İsrail ordusunun yaptığı askeri tatbikatı ziyareti sırasında sarfetti. Ordunun Nekeb bölgesinde yaptığı askeri eğitime piyade ve zırhlılar katıldı. Eğitim evler arasında operasyon yeteneğini güçlendirmek için yapılıyor.

Yapılan askeri tatbikata “Çelik kapılar” adı verildi. İsrail ordusu Güney cephesi komutanlarından bir yetkili katıldığı tatbikatta şunları söyledi:

“Biz bu uçurtma ve balonlar dolayısıyla savaş mı ilan edeceğiz? Öyle görünüyor ki hayır. Ancak biz bu durumu kabul etmiyoruz ve her seferinde karşılık vereceğiz. Yanıcı uçurtma ve balon istemiyoruz.” Bu tatbikat sürerken İsrail ordusu güneyde Gazze tarafından gelecek füzeleri düşüren Demir Kubbe savunma sistemindeki bataryaları arttırdıklarını açıkladı.