İsrail, Hamas ve Hizbullah’a Karşı Yeni Birlik Kuruyor

Siyonist yayın organı Haaretz Gazetesinin verdiği habere göre; Siyonist ordu bu yeni birliği  Hamas ve Hizbullah’ın kullandığı kalaşnikof, kanas, RPG, çeşitli bombalar ve füzelerle donatacak.

Siyonist ordu ayrıca birliklere,  askerlerin gereken eğitimi almaları için kefiye, bayrak, kamuflaj ve silahları tedarik edip göndermeyi planlıyor. Bu birlik,  Hizbullah ve Hamas güçleriyle nasıl savaşacaklarını öğrenen hızlandırılmış eğitim almış askerlerden oluşacak.

Haaretz gazetesi, Siyonist ordunun askerlerini eğitmek amacıyla  birçok tünel kazdığını, Güney Lübnan ve Gazze şeridindekilere benzer yerleşim alanları inşa ettiğini ve hatta güney ve kuzey sınırlarındaki yerleşim yerlerinde Hamas ve Hizbullah savaşçılarının gelecek savaşlarda nüfuz etmelerini önlemek için köyleri ve Siyonist yerleşim yerlerini yeni baştan  dizayn ettiğini yazdı.

Haberde, İsrail Kara Kuvvetlerinden bir subayın, bu özel birliğe Hamas ve Hizbullah güçlerinin savaş  taktiklerinin öğretileceğini, doğal engellerle mücadele ve çok zor şartlarda askeri eğitimler verileceğini söylediği de belirtildi.

Haaretz ayrıca  Arap ülkelerinin askeri kıyafetlerini giyen İsrail Hava Kuvvetleri pilotlarının “Ejderha Kuşu” denilen uçaklara sahip olduğunu ve İşgal altındaki Filistin’e gelen başka ülkelerin ordu güçleriyle beraber özel askeri eğitimler aldıklarını da yazdı.