İSRAİL Güçleri BIÇAK İle Eylem İddiasıyla FİLİSTİNLİ Genci Tutukladı

Siyonist işgal rejimi medya kaynakları, Etzion yerleşkesi yakınlarında Yahudi yerleşimcilerle tartışan Filistinli bir gencin bıçakla saldırmak istediğini, arbedede bir yerleşimcinin yaralandığını, daha sonra bölgeye akın eden askerlerin genci gözaltına alıp sorgu için götürdüklerini ifade ettiler.

Dün akşam Kudüs’te meydana gelen feda eyleminde üç Filistinli genç şehit olurken, eylem sonucu 1 Siyonist hayatını kaybetmiş, 5 Siyonist de yaralanmıştı.

Diğer taraftan bugün sabah erken saatlerde Tulkerem şehrinin değişik semtlerine baskın düzenleyip evlerde aramalar yapan işgal güçleri üç Filistinliyi tutukladılar.

Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa’ya yönelik baskıları, Yahudi yerleşimcilerin sürekli burayı kirletmeleri, işgal güçlerinin Filistin halkına karşı zulümleri ve işgal hükümetinin Mescidi Aksa’yı zaman ve mekân olarak ikiye bölme planları üzerine Filistinli gençler Ekim 2015 tarihinde intifada başlattılar.

Şimdiye kadar onlarca Siyonist ölürken veya yaralanırken, işgal güçleri çoğu yargısız infaz şeklinde 325 Filistinli genci şehit etti.