İsrail Güçleri Batı Şeria’ya Saldırdı – 14 Gözaltı, Çok Sayıda Yaralı

İşgal güçleri bu gece ve sabah Batı Şeria’nın değişik bölgelerine yine baskınlar düzenleyerek, 14 Filistinliyi evlerini basmak suretiyle gözaltına aldılar. 

İşgal ordusu tarafından yapılan açıklamada baskınların daha çok Batı Şeria’nın kuzey kesiminde yer alan Tubas, Nablus, Tulkerem ve Cenin bölgelerinde, güney kesimde de Beytlahim’de yoğunlaştığı ifade edildi. 

Gözaltına alınanlar arasında Necah Ulusal Üniversitesi öğretim görevlilerinden ve Hamas’ın aday listesi olan “Buluşma Yerimiz Kudüs” listesi adaylarından Doçent. Dr. Mustafa Eş-Şennar’ın da yer aldığı belirtildi. 

Bazı bölgelerde işgalcilerin baskınları yüzünden çatışmalar meydana geldi ve yaralananlar oldu. 

Cenin Mülteci Kampı’na düzenlenen baskında dört gencin yaralandığı ve bunlardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi. 

Bugün sabah Tubas’ın güneyindeki El-Fari’a Mülteci Kampı’na düzenlenen baskında meydana gelen çatışmalarda da birçok genç yaralandı. Gençler işgalcilerin baskınlarına silahla karşılık verdiler ve çatışmalar vuku buldu. Biri ağır olmak üzere beş genç gerçek mermiyle yaralandı. Durumu ağır olan kişinin başından yaralandığı belirtildi. 

İşgal güçlerinin dün gece Cenin’e ve Cenin Mülteci Kampı’na düzenledikleri baskında 19 yaşındaki Dırar Salih El-Kefrini isimli genç şehit edilmiş, İslami Cihad Hareketi’nin komutanlarından Bessam Es-Sa’di de evine baskın düzenlenerek gözaltına alınmıştı.