İSRAİL – Netanyahu: GOLAN Tepeleri Ebediyen Bizim!

Siyonist İsrail’in işgalindeki Golan Tepeleri’nde yaptığı açıklamada, uluslararası toplumun İsrail’in Golan’daki varlığını resmiyette tanıması gerektiğini söyledi.

Terör rejimi İsrail’in 1967’de işgal ettiği Golan Tepeleri bölgesi geçtiğimiz yıllarda ırkçı rejim tarafından sözde İsrail topraklarına ilhak edildi.

Korsan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından yapılan açıklamada, İran’ın Golan Tepeleri’nde yeni bir cephe açma girişimlerine ilişkin ırkçı İsrail’in kararlılıkla karşıt hareket edeceğini bildirdi. Netanyahu, Rusya Devlet Başkanı Putin ile İran’ın Suriye’deki varlığına yönelik görüşeceğini de belirtti.

Terör rejimi İsrail başbakanının bu iddiaları, İran’ın Suriye’de hiç bir askeri üssünün bulunmadığını bildirdiği bir zamanda yapılıyor. İran İslam Cumhuriyeti, Suriye devletinin resmi talebi üzerine Suriye’de terörizmle mücadele için askeri danışmanlık hizmeti vermektedir.

Irkçı rejim İsrail, Suriye ve Irak’ta işbirlikçisi teröristlerin ağır yenilgi almasından son derece kaygılı ve rahatsızdır.

Netanyahu, 2 gün evvel yapılan haftalık kabine toplantısında yakın zamanda Putin ile görüşeceğini duyurmuştu.

Geçen ay Suriye’nin Lazkiye şehrinde Rus Hava Kuvvetlerine ait bir askeri uçak, Suriye’ye ait S-200 hava savunma sistemi tarafından düşürülmüştü. Rusya, İsrail’e ait F-16 savaş uçaklarının Rus uçağını kalkan olarak kullanarak hava savunma sistemlerinin için çektiğini iddia etmişti. İddiaları kabul etmeyen ırkçı İsrail ise, Beşar Esad yönetimini suçlamıştı.