İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı, Türk-Arap Genelkurmay Başkanlarıyla Görüştü

Siyonist İsrail ile Türkiye arasındaki yakınlaşmasının bir göstergesi olarak İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı ile Türkiye Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar bir araya geldi.

Gazete haberinde, Golan’ın Brüksel’deki NATO toplantısı sırasında Türkiye Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüştüğünü, Arap devletlerinden ise Mısır, Ürdün, Cezayir, Tunus, Lübnan, Bahreyn, Kuveyt, Fas ve diğer bazı ülkelerin genelkurmay başkanlarıyla bir araya geldiğini bildirdi.

İsrail Ordusu Sözcüsü, görüşmeyi doğrularken ayrıntı vermekten kaçındı. Görüşmenin detayında güvenlik işbirliği konularının yanında ortak tatbikatlar ve askeri sanayi görüşmelerinin de yapılmış olması muhtemeldir.

Siyonist Komutan Golan’ın, İsrail’in NATO içindeki yeni vizyonuna dair görüşmeler için Brüksel toplantısına katıldığı ve Türkiye Askeri yetkilileri ile iletişimin de bu toplantının arasında gerçekleştiği ifade edildi.

Bu gelişmeler ile daha önceden rutin bir şekilde yıllık hava ve deniz ortak tatbikatları yapan Türkiye ile İsrail’in bu süreci sürdürüp sürdürmeyeceği merak edilirken; Siyonist İsrail de önceden tank-uçak-gelişmiş füze sistemleri önemli bir müşterisi olan Türkiye’den yeniden bu konularda da beklentiye çoktan girdi bile.