TERÖR Rejimi, Geçen Ay 19 BİNAYI Yıktı!

Kudüs İsrail ve Filistin Hakkında Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan tespite göre İsrail işgal yönetimine bağlı güçler geçtiğimiz Ocak ayı içinde işgal altındaki Filistin toprakları içinde 19 binayı yıktı.

Adı geçen merkez yaptığı açıklamada işgal yönetiminin işgal altındaki topraklarda mesken veya iş yeri olarak kullanılan onlarca binanın sahibine yıkım uyarısı yaptığını; Batı Yaka bölgesinde, Kudüs’te ve civar semtlerinde 19 binayı da yıktığını dile getirdi.

Merkezin açıklamasında işgal rejiminin Filistinlilerin evlerini ve işyerlerini yıkarken, Batı Yaka bölgesinde binlerce yeni yahudi yerleşim birimi inşasına da izin verdiğine ve gerek bunlar için gerekse yahudi yerleşim birimlerine yeni yollar açmak için Filistinlilerin arazilerini gasp ederek düzlediğine dikkat çekildi.

Merkez açıklamasında işgal yönetiminin Ocak 2019’da sergilediği politikasında gerek Filistinlilerin evlerini yıkma ve arazilerini gasp etme, gerekse yahudi yerleşim birimlerini artırma konusunda yine ırkçı tutumunu sürdürdüğünü dile getirdi.

Açıklamada işgal yönetiminin ırkçı elinin 1948’de işgal edilmiş bölgede yaşayan Filistinlilere de ulaştığı ve onları göçe zorlamayı amaçlayan baskıcı politikanın devam ettiği, bu doğrultuda El-Arakib köyünün 138 kez arka arkaya yıkıldığı vurgulandı.

Merkez’in müdürü Imad Ebu Avad, Batı Yaka’daki yahudi yerleşimcilerin oylarının tüm oyların yüzde 10’unu oluşturduğuna dikkat çekerek işgal rejiminin onlara yönelik hizmeti ve altyapı çalışmalarını da bir tür seçim yatırımı olarak değerlendirdiğine dikkat çekti.