İsrail, Gazze’den 1 Füze Atıldığını İddia Etti

Siyonist İsrail rejim ordusu, gece abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’nden İsrail’in Sderot kentine fırlatılan füzeyi durdurduğunu söyledi.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nden işgal altındaki bölgelere fırlatılan füzelerin takip edildiği belirtildi.

Herhangi bir detayın paylaşılmadığı açıklamada, İsrail’e ait Demir Kubbe hava savunma sisteminin atılan füzeyi durdurmayı başardığı aktarıldı.

Günün erken saatlerinde İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze’den devam eden roket ateşi nedeniyle Filistin İslami Direniş Hareketi’ni (Hamas’) “çok ağır bir darbe” vurmakla tehdit etti.

İşgalci İsrail ordusu, yakıcı balonların fırlatılmasına yanıt olarak “Hamas” hareketine ait olduğunu söylediği noktalara günlük hava ve topçu saldırıları düzenliyor.

İsrail, 12 Ağustos’ta abluka altındaki Gazze Şeridi’nden gönderilen yanan balonları gerekçe göstererek Filistinli balıkçıların avlanma mesafesini 15 milden 8 mile düşürmüş, daha sonra bölgeye akaryakıt girişini de yasaklamıştı.

Ayrıca İsrail, abluka altındaki Gazze’nin tek ticaret kapısı Kerem Ebu Salim’i, insani yardım ve akaryakıt dışındaki tüm ticari girişlere kapattı.

İsrail’in, 2006’dan beridir abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’ndeki hayat koşullarını zorlaştırmasına karşı başta gençler olmak üzere bölgedeki Filistinliler Gazze Şeridi çevresindeki Yahudi yerleşim yerlerine yanan uçurtma ve helyum gazıyla şişirilmiş balonlar fırlatıyor.