SİYONİST İsrail GAZZE Sınırına Saldırdı: 8 Yaralı +FOTO

Gazze’nin doğu sınırındaki El-Karara, Nahil Uz, El-Bureyc ve Cebaliya Mülteci Kampı bölgelerinde çıkan çatışmalarda İsrail askerleri, kendilerine taş ve molotofkokteyli atan Filistinli göstericilere gerçek mermi, göz yaşartıcı gaz bombası kullanarak saldırdı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanı Eşref el-Kudra, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu biri çocuk 8 kişinin yaralandığını, 5’i sağlık görevlisi 35 Filistinlinin de atılan gaz bombalarından etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiğini söyledi.

Olayları görüntülemek üzere bölgede bulunan Hamas’a bağlı El-Aksa Televizyonu’na ait bir yayın aracı da kurşunların hedefi oldu.

Gazze’deki Filistinliler, sınır noktalarında abluka karşıtı haftalık gösteriler düzenliyor.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri nedeniyle geçen ekim ayından bu yana Batı Şeria, Gazze ve Kudüs’te İsrail askerleriyle Filistinliler arasında sık sık gerginlik yaşanıyor. Gazze sınır bölgelerinde düzenlenen gösterilere İsrail askerleri plastik veya gerçek mermilerle müdahale ederken, Filistinli göstericiler de askerlere taş ve molotofkokteylleri ile karşılık veriyor.