SİYONİST İsrail, GAZZE’de Sınırı İhlal Etti

İşgal güçleri bu sabah Gazze Şeridi’nin güneyinde sınır ihlali yaparak Filistinlilere ait arazilere girdi.

Bu sabah ayrıca işgal güçlerinin Gazze Şeridi sahilleri açıklarında Filistinli balıkçılara ateş açtığı ve saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi.

Quds Press Haber Ajansı’nın görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal ordusuna ait dört askeri buldozer ve bir kepçe bu sabah Han Yunus’un kuzeyindeki Kissufim Kapısı’ndan Gazze Şeridi’ne girdi.

Görgü tanıkları, Gazze Şeridi’nin güneyinde sınır ihlali yapan işgal güçlerinin iş makinalarıyla Filistinlilere ait arazilerde toprak tesviyesi çalışması yaptığını ifade etti.

Bu arada, Balıkçılara Yönelik İsrail İhlallerini Belgelendirme Komitesi, işgal güçlerine ait hücumbotların bu sabah Gazze Şeridi sahilleri açıklarında Filistinli balıkçı teknelerine otomatik silahlarla ateş açtığını, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.

İşgal güçlerinin 2014 yazında Filistinli gruplar ve işgal hükümeti arasında Mısır’ın arabuluculuğuyla imzalanan ateşkes anlaşmasını o tarihten bu yana sürekli ihlal ettiği bildirildi.

Gazze Şeridi açıklarında avlanan Filistinli balıkçıları taciz eden işgal güçlerinin sınıra yakın bölgelerdeki tarım arazilerine, söz konusu bölgelerde çalışan çiftçilere ve kuş avcılarına da ateş açtığı kaydedildi.