Siyonist İsrail Gazze Şeridine Ateş Açtı

Gazze’deki “Kudüs Basın” muhabiri de aynı bilgiyi doğruladı ve Han Yunus’un doğusundaki Filistinli evlere işgal kuvvetleri tarafından ateş açıldığını söyledi.

Mahalle sakinlerine göre, silahlı saldırı sınırın yakınında bulunan birçok Filistinlinin evine maddi zarar verdi, ancak yaralananın olmadığı bildirildi.

GÖZAT  Siyonist İsrail Gazze'ye Hava Saldırısı Düzenledi

Sınır alanları, Gazze Şeridi’nin doğu ve kuzey sınırlarında askeri noktalarda bulunan İsrail işgal güçlerii tarafından neredeyse her gün tacize uğruyor.

Mısır himayesinde 26 Ağustos 2014’te Filistin direnişi ve işgalci devlet arasındaki mütareke anlaşmasının imzalanmasından bu yana, işgal güçlerinin yaptığı ihlaller gittikçe artıyor.

GÖZAT  Siyonist İsrail Gazze'ye Top Atışıyla Saldırdı

Öte yandan, bu sabah Gazze Şeridi’nden Deir al-Balah’a sınır boyunca İsrail uçağından “karpuz, bamya ve kavun” ekili Filistin arazisine böcek ilacı püskürtüldüğü belirtildi.

Gazze sınırlarındaki tarım arazisi, Gazze Şeridi’ndeki en verimli alan. Bu alan, Gazze’nin yiyecek deposu olarak düşünülür. Ancak bu alan İsrail işgal kuvvetleri tarafından çok sayıda saldırı ve yıkıma maruz kaldı. Saldırı oranının % 35 olduğu tahmin ediliyor.