İŞGAL Ordusu GAZZE’ye Saldırdı – 3 ŞEHİT

Bu arada, Kissufim alanı yakınlarında bir işgal askerinin Filistinli direnişçilerin açtığı ateşle yaralandığı ifade edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun Gazze kentinin doğusundaki Melike bölgesine düzenlediği saldırıda üç kişinin şehit olduğunu ve bir kişinin de ağır yaralandığını bildirdi.

Daha sonra şehitlerin kimliklerini açıklayan Filistin Sağlık Bakanlığı, şehitlerin 28 yaşındaki Ahmed Münir Süleyman El-Besus, 29 yaşındaki Ubade Esad Hıdır Feravine ve 27 yaşındaki Muhammed Tevfik Muhammed El-Ar’ir olduğunu, şehitlerin üçünün de Eş-Şucaiyye Mahallesi’nden olduğunu duyurdu.

İşgal ordusu topçusu dün akşam Gazze’nin doğusunda ve El-Bureyc’in doğusunda Filistin direnişine ait bazı noktalara saldırı düzenledi.

Görgü tanıkları, işgal ordusunun Melike alanı yakınlarına üç top mermisi, Beyt Lahiya’nın doğusuna iki top mermisi ve Ez-Zeytun Mahallesi’ndeki bir hedefe de insansız hava aracıyla füze attığını söyledi.

İşgal ordusu sözcüsü, işgal güçlerine açılan ateşe misilleme olarak Gazze Şeridi sınırı boyunca Hamas’a ait 7 alana saldırı düzenlendiğini açıkladı.

İşgal rejimi televizyonu 2’nci ve 10’uncu kanalları El-Bureyc’in doğusunda bir İsrail askerinin keskin nişancı ateşiyle yaralandığını bildirdi.

İşgal rejimi televizyonu, yaralı askerin helikopterle Bi’r Es-Seba’daki Soroka Hastanesi’ne kaldırıldığını ve yaralı askerin yüksek rütbeli bir subay olduğunu söyledi.