İsrail Gazetesinden İtiraf: Baskılar Sonuç Vermiyor

Siyonist basında yer alan verilere göre, Ramazan ayından önce işgal güçleri gerilimi düşürme bahanesi ile 900 Filistinliyi tutukladı ve işgal altındaki topraklarda baskınlarını artırdı.

“Ancak bunların başarı getirmediğini” itiraf eden Jerusalem Post, “Dalgayı Kır Operasyonunun başlangıcından bu yana, yaklaşık 300 Filistinli tutuklandı. Baskınlar sırasında İsrail güvenlik güçleri tarafından 30’a yakın Filistinli öldürüldü.

Okuldan eve dönen bir genç kız ve Cenin’deki baskınları takip eden bir El Cezire gazetecisi de dahil olmak üzere birkaç kişi daha öldürüldü” dedi.

Ayrıca, “İsrail ordusu, Şin Bet ve İsrail polisi mevcut şiddet dalgasını daha fazla saldırı olmadan sona erdirmek için gözlerini Batı Şeria’nın kuzeyine odakladılar” diyen gazete, “Birlik konuşlandırmasının yanı sıra, yedek güçlerin göreve çağrılmasının önümüzdeki yıla kadar sürmesi bekleniyor” bilgisini aktardı.

Jerusalem Post yayımladığı makalede son olarak, istihbarat kaynaklarına dayanarak, işgal altında 19 siyonistin öldürülmesi ile sonuçlanan operasyonları, Hamas’ın planlayıp desteklemediğini vurguladı.

Gazete konuyla ilgili, “İsrail ordusu, Hamas lideri Yayha Sinvar’ın ek saldırılar çağrısında bulunduğu konuşmalarına rağmen, istihbaratın, grubun (Hamas) saldırıları gerçekleştiren teröristleri destekleyip, planlarını yürütmediğini gösterdiğine inanıyor” ifadesini kullandı.