Siyonist İsrail, Filistinli Eski BAKAN’ı Tutukladı

İşgal güçlerinin Batı Yaka bölgesinde düzenledikleri baskınlarda ayrıca sekiz Filistinliyi gözaltına aldıkları haber verildi.

Eski bakan İsa El-Ca’beri’nin eşi Ummu Hayri’nin verdiği bilgilere göre işgal güçleri bugün sabah Ca’beri’nin evine baskın düzenlediler ve kardeşlerinin eve yaklaşmalarını engellediler. İsa El-Ca’beri’yi de evin bir odasına kapatarak orada gözetim altında tuttular.

GÖZAT  HAMAS: Bütün Baskılara Rağmen İSRAİL'İ ASLA TANIMAYACAĞIZ!

Baskın düzenleyen elemanların bazıları onu odada sıkı kontrol altında tutarken diğerleri evin diğer bölümlerini sıkı bir şekilde aramadan geçirdiler. Bu arama esnasında evin her tarafının altını üstüne getirdiler.

Eşi işgalcilerin kendilerinden arabanın anahtarını istediklerini, kendilerinin arabayı aramak amacıyla anahtarı istediklerini zannettiklerini ancak anahtarı aldıktan sonra arabayı gasp ettiklerini, Ca’beri’nin de ellerini ve gözlerini bağlayarak kendisini bilinmeyen bir yere götürdüklerini ifade etti.

GÖZAT  Foto Haber: Gazze, BARAKALARDA Yaşam Mücadelesi - 1

Mühendis İsa El-Ca’beri özgürleştirilmiş esirlerden ve daha önce işgal zindanlarında yaklaşık on yıl kalmış bir kişi. İslâmî anlayışta bir davetçi ve düşünür olan Ca’beri, Kudüs Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı.

İşgal güçleri ayrıca Batı Yaka’nın değişik bölgelerine baskınlar düzenleyerek sekiz kişiyi gözaltına aldılar.