SİYONİST Rejimden Filistinli ESİRLERE Aile Yasağı

İşgal hükümeti bu kararı Hamas’ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları’nın elinde esir olan Siyonist asker Hadar Goldin’in ailesinin Hamas mensubu esirlere baskı yapılması için yaptığı başvurunun savcılık tarafından reddedilmesi üzerine aldı.

İşgal hükümeti bu şekilde daha önce Gazzeli ailelerin zindanlardaki yakınlarını ziyaretlerini yasaklayan yasayı bu kez Batı Yaka halkına da uygulamış oldu.

İşgal hükümeti 2017 yılında aldığı bir kararla, Hamas hareketini elinde bulunan esirlerle ilgili görüşmelere zorlamak için Gazzeli ailelerin zindanlardaki yakınlarını ziyaret etmelerini durdurmuştu.

İşgal hükümetinin aldığı kararlar arasında, Gazzeli hasta esirlerin tedavisinin engellenmesi, ailelerinin yakınlarını ziyaret etmelerinin engellenmesi de yer alıyor.

Yeni yaptırımlara hazırlanan işgal hükümeti, esirlerin cezaevi kantininden alış veriş yapma haklarını da kısıtlamaya hazırlanıyor.

Hamas hareketi elindeki esir işgal askerleriyle ilgili bir görüşmeye başlamadan önce işgal hükümetinin daha önceki esir takasında serbest kaldıktan sonra yeniden tutuklanan esirleri serbest bırakmasını şart koşuyor.