İsrail, Ruhsat Sebebiyle Filistinli Ailenin Evinin Çatısını Yıktırdı

İşgal belediyesi yıkım işlemini kendisinin gerçekleştirmemesi durumunda belediyenin yıkacağını ve yıkım için kendisinden ücret alacağını bildirdi.

Quds Press haber ajansının Kudüs’teki yerel kaynaklara dayanarak verdiği bilgilere göre işgal yönetimi Kudüs’te ikamet eden Filistinlilerden Yusuf Bahtan’a evinin çatısının ruhsatsız inşa edildiği iddiasında bulunarak kendisinden çatıyı yıkmasını istedi.

GÖZAT  Siyonist İsrail Arakib Köyünde 107. Kez Yıkım Yaptı

İşgal belediyesi görevlileri Bahtan’a çatıyı kendi elleriyle yıkmaması durumunda belediye görevlilerinin gelip yıkacaklarını ve bu kez yıkım işlemi için ücret alacaklarını bildirdi. Bunun üzerine Yusuf Bahtan belediyeye ayrıca yıkım ücreti ödememek için evinin çatısını kendi elleriyle yıkmak zorunda kaldı.

GÖZAT  Filistin ÇÖL MUHAFIZLARI, İsrail Yıkım Tehditlerine Direniyor

Kudüs’teki işgal belediyesi daha önce de birçok kişiye, ruhsatsız olduğu iddiasıyla kendi evlerini veya evlerinin bazı bölümlerini zorla yıktırdı. Filistinlilere evlerini inşa etmeleri için çoğunlukla ruhsat vermeyen, ruhsat alabilmeleri için çok ağır şartlar koyan ve yüksek miktarlarda paralar talep eden siyonist işgal yönetimi belediyesi evlerinin çatısına küçük bir baca inşa etmeleri durumunda bile hemen görevlilerini gönderip ruhsatsız olduğu için yıkması talebinde bulunuyor.