İSRAİL Parlamentosu Filistinli AİLELERİ Parçalıyor

İşgal rejimi parlamentosunun Dış İlişkiler ve Güvenlik Komitesi’nin başkanı Avi Dichter’in yaptığı açıklamaya göre konu bu komite tarafından gündeme alındı. Dichter aile birleştirme çerçevesinde İsrail’e giren ve İsrail vatandaşı olan Filistinlilerin çocuklarının eylemlerde kullanıldığı iddiasında bulundu.

GÖZAT  Filistin Şeriat Mahkemesinden RAMAZAN'da BOŞANMA Yasağı

Verilen bilgilere göre yapılan oylamada aile birleştirme yasağının bir yıl daha uzatılması teklifi 16 kişinin itirazına rağmen 57 kişinin onayıyla kabul edildi.

İşgal rejimi bu yasakla, bir kısmı Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesinde yaşayan bir kısmı ise Batı Yaka bölgesinde yahut Kudüs’te kalan Filistinli ailelerin hepsinin bir yerde toplanmasını, 1948’de işgal edilmiş bölgeye geçerek İsrail vatandaşlığı almalarını veya bu bölgeye yerleşmelerini engelliyor.

GÖZAT  İŞGALCİLERİN Gaz Bombası FİLİSTİNLİ Ailenin Tamamını ZEHİRLEDİ

Filistinliler arasında bazen farklı bölgelerdeki aileler arasında kız alıp vermeler oluyor ve bu şekilde 1948’de işgal edilmiş bölgede oturan bir erkekle evlenen kız veya onun yakınları aile birleştirme uygulamasıyla bu tarafa geçmek istiyorlar.

Ancak söz konusu yasa bunu engelliyor. Knesset’in yasağı bir yıl daha uzatmasıyla önümüzdeki bir yıl daha bu engellemenin devam edeceği anlaşılıyor.