İşgalci İsrail Güçleri Filistinli 2 Ailenin Evini Yıktı

El-İseviyye’deki Takip Komitesi üyesi Muhammed Ebu’l-Hıms, yıkım ekiplerinin buldozerlerle ve işgal güçleri eşliğinde köye baskın düzenlediğini, evlerin çevresini kuşatarak yıkıma başladığını bildirdi.

Quds Press Haber Ajansı’na konuşan Ebu’l-Hıms, yıkılan evlerden ilkinin Ahmed Salih Ebu’l-Hıms’a ait ve 150 metrekare genişliğinde olduğunu, yıkım kararının 10 gün önce tebliğ edildiğini söyledi.

GÖZAT  Karikatür: Siyonist Netanyahu ve Amerika'nın YIKIM EKİBİ

Yıkım kararına itiraz edildiğini belirten Ebu’l-Hıms, buna rağmen evin bu sabah sürpriz bir şekilde yıkıldığını ve çoğu çocuk sekiz kişinin evsiz kaldığını ifade etti.
Ebu’l-Hıms, El-İseviyye’de işgal güçlerinin yıktığı ikinci evin inşaat halinde ve 100 metrekare genişliğinde olduğunu bildirdi.

GÖZAT  İsrail, Ruhsat Sebebiyle Filistinli Ailenin Evinin Çatısını Yıktırdı

Filistinli aktivist, işgal yönetiminin El-İseviyye’de ve Kudüs’ün genelinde yıkımlarını artırdığına dikkat çekerek, yılbaşından bu yana El-İseviyye’de 12 evin yıkıldığını ve 200 ev hakkında da yıkım kararı verildiğini söyledi.

Ebu’l-Hıms, işgal belediyesinin El-İseviyye sakinlerine inşaat ruhsatı vermediğini ve ruhsat başvurularını türlü bahanelerle geri çevirdiğini açıkladı.