İSRAİL: FİLİSTİN’de Ayrışma, Bizim Faydamıza!

Siyonist Netanyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ni Filistin Devlet Başkanı Abbas’a vermeyeceğini belirterek, Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria’da kontrolleri ellerinde tutan Filistinli taraflar arasında süren ayrışmanın İsrail’in yararına olduğunu söyledi.

Netanyahu, İsrail’de 9 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek genel seçimler öncesi Israel Hayom gazetesine açıklamalarda bulundu.

Hamas yönetimindeki Gazze Şeridi ile Fetih hareketi yönetimindeki Batı Şeria arasında süren bölünmüşlüğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Netanyahu, “Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da iki ayrı yapı var. Öyle sanıyorum ki bu uzun vadede öyle devam edecek. Bu durum da İsrail için kötü değil.” dedi.

Netanyahu, Gazze Şeridi için en iyi seçeneğin işgal ve yönetmek olduğuna vurgu yaparak, “Ebu Mazin (Filistin Devlet Başkanı Abbas) kasten Filistin Yönetimi’nin paralarının Gazze girişini durdurdu. Böylece Gazze’yi ayaklandıracaktı ve biz de Gazze’yi işgal etmenin bedelini ağır bir can kaybıyla ödeyebilirdik. Abbas da İsrail’in sırtında gümüş tabak üzerinde Gazze’yi alacaktı. Ancak bu asla olmayacak. Gazze Şeridi’ni Mahmud Abbas’a vermeyeceğim.” ifadelerini kullandı.