Siyonist İsrail’den Filistin’de “Savaş Öncesi Son Tatbikat”

Yaz döneminin yaklaşmasıyla birlikte Siyonist rejim ile Lübnan ve Filistin direnişi arasında başlayacak yeni bir savaşın senaryoları üzerinde konuşulmaya başlandı.

Savaşın patlak vermesinin an meselesi olduğunu belirten uzmanlar hem Siyonistlerin hem de Siyonistler karşısındaki direniş güçlerinin savaşa tam hazırlık hali içinde olduğunu ifade ediyorlar.

GÖZAT  Birleşik Arap Emirlikleri İle İsrail Ortak Tatbikat Yaptı

Siyonistler son bir ay içerisinde son yılların en büyük tatbikatlarını düzenlediler. Siyonistlerin Batı Şeria’ya yönelik operasyonları da hedefleyen tatbikatları şimdilik Perşembe günü itibariyle sona erdi. Siyonist komutanların, askerlerini “savaştan önceki son tatbikat” sloganıyla motive etmeleri dikkat çekti.

Düzenli orduya bağlı yüzlerce askerin ve yüzlerce yedek askerin katıldığı tatbikatta her türlü operasyonel senaryonun tatbik edildiği ve Filistinlilere yönelik, saldırı, tutuklama, baskın, araç kontrolü, atış tekniklerinin çalışıldığı ifade edildi.

GÖZAT  Siyonist İsrail, Tatbikat Bahanesiyle Filistinli 9 Aileyi Evinden Çıkarıyor

Siyonist ordu genel kurmay başkanı Gadi Eyzenkot tarafından bizzat takip edilen tatbikatta acil durumlara yönelik hareket kabiliyetinin de test edildiği ifade edildi.

Batı Şeria’da düzenlenen tatbikatın 2002 yılında ikinci intifadanın devam ettiği günlerde Batı Şeria’ya karşı başlatılan sözde koruyucu kalkan operasyonu adı altındaki saldırıların yıldönümünde gerçekleşmesi dikkat çekti.

GÖZAT  Siyonist İsrail'den "TÜNEL SAVAŞI TATBİKATI"

Siyonist rejimin acımasız politikaları karşısında Filistinlilerin doğal tepkisini yansıtan ve bağımsız eylemlerle Ekim 2015’te başlayarak gün be gün yayılan ve halen devam eden Bıçak İntifadası sürecinde Siyonistlerin son dönemlerin en büyük tatbikatını gerçekleştirmesi, hem Gazze’ye hem de Batı Şeria’ya yönelik geniş kapsamlı bir operasyon için hazırlandıklarının göstergesi olarak yorumlanıyor.