SİYONİST İsrail, Filistinli KADIN Tutuklulara İŞKENCE Yapıyor

İslami Cihad Hareketi’nin organize ettiği gösteriye katılanlar, tutuklu kadınların serbest bırakılmasını talep eden yazıların bulunduğu pankartlar taşıdı.

İslami Cihad Hareketine bağlı Kadın Çalışma Dairesi Basın Sözcüsü Amine Hamid, gösteride yaptığı konuşmada, “İsrail hapishanelerindeki kadın tutuklular, uluslararası kanunlara aykırı bir şekilde her türlü psikolojik ve bedensel işkenceye maruz kalıyor.” dedi.

İsrail’in, hapishanelerindeki tutukluları koruyan uluslararası kanunlara saygı göstermekle yükümlü olduğunu kaydeden Hamid, İsrail’in Filistinli tutuklulara yönelik işlediği insan hakları ihlallerine karşı dünyanın sessiz kalmasını kınadı.

Hamid, uluslararası toplum ve insan hakları kuruluşlarından, Filistinli tutuklu kadınların yaşam şartlarının iyileştirilmesi İsrail’e baskı yapmalarını istedi.

İsrail hapishanelerindeki eski tutuklulardan Tarık Ebu Şelluf da İsrail’in, 1967 yılından beri yaklaşık 15 bin Filistinli kadını tutukladığını ve şuan bunlardan 56’sının hapishanede olduğunu söyledi.

Ebu Şelluf, “Kadın tutuklular, sorgulama merkezlerinde ve hapishanelerde bedensel ve psikolojik işkenceye maruz kalıyor. Odalarına ani baskınlar düzenleniyor ve bu da onların haklarının açıkça ihlalidir.” diye konuştu.

Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) bağlı Filistin Esir İşleri Komitesi’nden cumartesi günü yapılan açıklamada, İsrail cezaevlerindeki kadın tutukluların sayısının 56’ya yükseldiği ve Filistinli kadın tutukluların zor şartlar altında yaşadığı belirtilmişti.