İSRAİL Rejiminden Filistinli KADIN Öğretmenlere Engel

El-Halil’in Eski Belde semtindeki Kurtuba Okulu öğretmenlerinden bazılarının okula ulaşmalarını Eş-Şuheda Caddesi’nde barikat kurarak engellendi.

Okul Müdiresi Nura Nassar yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Kurtuba Okulu’nu kapatmak istediğini ve işgalcilerin okulu boğazlarına takılan bir diken gibi gördüklerini söyledi.

Nassar, işgal güçlerinin kız öğrencileri ve kadın öğretmenleri korkutarak okulu terk etmelerini ve başka bir okula taşınmalarını sağlamaya çalıştığını ifade etti.

Kurtuba Okulu Müdiresi ayrıca öğrencilerin ve öğretmenlerin her türlü engele rağmen okula gelmeye devam etmelerinin işgalcileri deliye döndürdüğünü söyledi.

Öte yandan, işgal güçlerinin Filistinli 4 yaşındaki bir çocuğu kesici alet taşıdığı gerekçesiyle bir süre alıkoyduğu bildirildi.

El-Halil’deki İbrahim El-Halil Camii yakınlarında kurulu Ebu’r-Riş kontrol noktasında görevli işgal askerlerinin 4 yaşındaki Muhammed Ebu İsnine’yi annesinin komşularından ödünç istediği kabak oyucu aleti evlerine götürürken gözaltına aldı.

Küçük çocuğun işgal askeri bıçaklamaya çalıştığını ileri süren işgal askerlerinin çocuğu bir saat gözaltında tuttukları kaydedildi.