İSRAİL, Bu Kez De FAS İle Gizlice Görüştü İddiası!

Terör rejimi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun geçen yıl Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita’yla ABD’de gizli bir görüşme yaptığı bildirildi.

Irkçı İsrail’in Kanal 13 televizyonun haberinde,İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Burita’nın Eylül 2018’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak için gittikleri New York’ta gizlice görüştüğü öne sürüldü.

Terör rejimi İsrail’in üst düzey bir yetkilisine  dayandırılan haberde, Netanyahu ile Burita’nın, aralarında diplomatik ilişki bulunmayan Tel Aviv ile Rabat’ın ilişkilerinin normalleşmesi, İran’a karşı mücadele gibi konuları ele aldığı ileri sürüldü.

Görüşmede Netanyahu’nun İsrail’in Fas ile ilişkilerini normalleştirmekten yana olduğunu ve kendisinin de Fas’a resmi ziyaret gerçekleştirmek istediğini Burita’ya ilettiği iddiasına yer verildi.

Bunun yanı sıra haberde, Netanyahu’nun Fas’a İran’a karşı mücadelede yardım önerdiği belirtildi.

Irkçı rejim İsrail Başbakanlık Ofisinden Kanal 13’e yapılan açıklamada, iddia edilen görüşmenin olup olmadığına ilişkin değerlendirme yapılmazken, “Diplomatik ilişkiye sahip olmadığımız ülkelerle temasları değerlendirmiyoruz.” ifadesi kullanıldı.

İsrail Dışişleri Bakanı Sözcüsü Emmanuel Nahshon ise böyle bir görüşmeden kendisinin haberdar olmadığını ileri sürdü. 

Fas 1 ay önce İran ve Lübnan Hizbullah hareketi’nin Afrika’nın kuzeybatısında bağımsızlık için mücadele veren Polisario Cephesi’ne destek verdiği gibi komik bir iddiada bulunmuş ve İran’la diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurmuştu.

Polisario cephesi sözcüsü Muhammed Heddad ise bu suçlamaları ve iddiayı yalanlayarak İran’la kesinlikle irtibatlarının olmadığını bildirmişti.