İSRAİL’de Eski Bakana İRAN’a Casusluktan HAPİS!

Daha önce İran’a casusluk yapmakla suçlanan Siyonist rejim eski Enerji Bakanı, mahkeme tarafından 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

i24, daha önce İran’a casusluk yapmakla suçlanan Siyonist rejim eski Enerji Bakanı Gonen Segev’e mahkeme tarafından 11 yıl hapis cezası verildiğini bildirdi.

Mahkeme oturumlarında Şin Bet Siyonist rejimin yurtiçi gizli servisi, 62 yaşındaki Segev’i İran faktörleriyle yasa dışı temaslarda bulunmakla ve Siyonist rejimin askeri ve sivil altyapısı hakkında gizli bilgileri vermekle ve casuslukla suçladı.

Siyonist medya kaynakları da ayrıca, Gonen Segev davasının detayları hakkında, Abuja’da bir hekim olarak görev yaptığı zaman Segev’in Nijeryalı, İranlı ve Siyonist diplomatik kaynaklar ile bağlantılı olduğunu bildirdi.

Daha önce Haaretz gazetesi, İsrail eski Enerji Bakanı aleyhindeki suçlamalar doğru olsaydı, onu casus ve istihbarat ajanı olarak işe almanın İran için bir zafer olacağını analiz etmişti.

The Jerusalem Post gazetesi de ayrıca, İsrail eski Enerji Bakanı’nın İran tarafından kullanılmasının, hayati bilgi sağlamanın yanı sıra diğer yetkilileri casus olmaları için İran’a tanıtabileceğinin göz ardı edilemeyeceğini yazdı.

Gonen Segev, casusluk iddialarının medyada yayınlanmasının ardından Haziran ayında Siyonist rejim polisi tarafından tutuklanmıştı.