İsrail, Bu Yıl 50’den Fazla Filistinliyi Katletti

Filistin Sağlık Bakanlığı, 2022 yılının başından bu yana İsrail işgal güçleri tarafından 50’den fazla Filistinlinin şehit edildiğini açıkladı. Şehit edilenler arasında 80 yaşlarında iki yaşlı ve 13 yaşında bir çocuk da var. 

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal altındaki topraklarda Filistinliler ile işgal rejimi arasındaki gerilimin alevlenmesi nedeniyle 2022 yılının başından bu yana 50’den fazla Filistinlinin işgal güçleri tarafından öldürüldüğünü bildirdi.

Bakanlık, ocak ayından bu yana İsrail askerleri tarafından öldürülen 49’u işgal altındaki Batı Şeria’dan ve biri kuşatma altındaki Gazze Şeridi’nden olmak üzere şehitlerin adlarını yayınladı

Listede, işgal güçleri tarafından şehit edilen 24 yaşındaki Maha Zağteri ve 47 yaşındaki Ğade Sebatin olmak üzere iki kadın da yer aldı.

Listedeki en yaşlı Filistinlilerden biri, 13 Ocak’ta şehit olan 80 yaşındaki Ramallahlı Ömer Esad’dı. En genç kurban ise 13 Nisan’da vurularak şehit olan aynı şehirden 13 yaşındaki Kusay Hamamre oldu.

Ayrıca 22 Şubat’ta vurularak şehit olan 14 yaşındaki Beytüllahimli Muhammed Salah da dahil olmak üzere birçok Filistinli gencin de listede ismi var.

Açıklamaya göre, listede 20’li yaşlarında 25, 30’lu yaşlarda dört, 40’lı yaşlarda üç ve 80’li yaşlarda iki Filistinli yer aldı.

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerm semtinde Pazar günü şehit olan 27 yaşındaki Mahmud Arram da, kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ndendi.