İsrail, Batı Şeria’nın Güneyindeki Arazilerde Ağaçları Söktü

İsrail işgal güçleri Batı Şeria’nın güney kesiminde yer alan Beytlahim’in batısındaki Fukin Vadisi bölgesinde Filistinlilere ait tarım arazilerini tahrip etti ve onlarca zeytin ağacını söktü. 

Fukin Vadisi Köy Meclisi Başkanı İbrahim El-Harub yaptığı basın açıklamasında işgal güçlerine ait buldozerlerin El-Kabbu bölgesinde, devlete ait arazi olduğu iddiasıyla, Yasir Ubeydullah adlı bir Filistinliye ve kardeşlerine ait dört dönümlük bir tarım arazisini tamamen tahrip ettiğini ve 30 adet zeytin ağacını söktüğünü belirtti. 

Oysa İsrail işgal rejiminin Filistin’in 1967’de işgal edilmiş bölgesinde işgalci olduğu BM kararlarında da tescil edilmiştir ve bu bölgede işgalcilerin tanımlamasıyla “devlete ait” bir arazinin bulunması söz konusu olamaz. Ancak işgalcinin bu tür gerekçelerle Filistinlilerin arazilerini gasp etmesi, tahrip etmesi ve ağaçlarını sökmesi karşısında BM başta olmak üzere uluslararası kurumlar hiçbir şekilde harekete geçmiyor. 

İbrahim El-Harub, işgal yönetiminin yaklaşık üç hafta önce Ubeydullah’a, arazisini boşaltması ve üzerinde herhangi bir çalışma yapmaması konusunda ihtarda bulunduğunu, ondan önce de Fadi ve Tarık İshak Assaf isimli kardeşlerini, bitişiğindeki araziyi tahliye etmeye zorladığını dile getirdi. 

İşgal rejimi özellikle Bitar Eilat isimli yahudi yerleşim merkezini genişletmek amacıyla Fukin Vadisi’nde sürekli Filistinlilerin arazilerine el koyuyor. O yüzden bu bölgede Filistinli ziraatçılar sık sık işgal askerlerinin saldırılarına maruz kalıyorlar.