Terörist İsrail’den Batı Şeria’da 7 Filistinliye Gözaltı

İsrail ordusu dün gece işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentindeki “Ofra” yerleşim bölgesinde bir İsrail askerinin ölümüne neden olan kişiye yönelik yürüttüğü operasyonda şehit “Malik Ahmet Hamid” a ait aileyi hedef alarak evlerine baskın düzenledi.

GÖZAT  45 Bin Filistinli Mescidi Aksa'da NAMAZ KILDI

Bir İsrail ordu sözcüsü, asker, polis ve istihbarat teşkilatının unsurları tarafından desteklenen büyük bir askeri gücün Ramallah’ın doğusunda bulunan Silwad kasabasına baskın düzenlediğini ve kapsamlı bir askeri kontrol uyguladığını açıkladı.

Sözcü, operasyon kapsamında 17 yaşındaki Musa Ahmad Hamid ve 51 yaşındaki babasını gözaltına aldı.

GÖZAT  Filistin'de Oy Kullanacak Seçmen Sayısı Açıklandı

İsrail ordusu, Hamed’in akrabalarının çalışma izinlerine el koydu ve Silwad kasabasındaki altı Filistinli aracı ele geçirdi.

Filistin kaynaklarına göre ise, çok sayıda İsrail askerinin Silwad kasabasını işgal ederek mahallelere baskın düzenledi, evleri talan etti ve bazı mahallelerde askeri kontrol merkezi kurdu, aynı zamanda kasaba halkının taşıtlarını parçaladı. Filistinlilerin şafak vakti namaz kılmak için camilere ulaşmasını engelledi.

GÖZAT  İsrail 3 Ayda 300 FİLİSTİNLİ ÇOCUĞU TUTUKLADI

Silwad kasabasında Moatasem Abdel Majeed Hammad ve Mohammed Omar Hamed adlı iki kişi gözaltına alındı.

Ayrıca Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus kentini de bastırdı. Muhammed el-Buhârî ile İslam el-Zubaidi’yi (Imad el-Zubaidi’nin kardeşi) gözaltına aldılar.

GÖZAT  Binlerce Yahudi, Siyonist İsrail'e Tepkili

Yerel Filistin kaynaklarına göre, İsrail askeri güçleri Nablus’ta birçok mahalleye saldırdı. Evlere baskınlar düzenledi ve birçok yerde çatışmalar yaşandı.

İsrail işgal kuvvetleri, Kudüs’ün güneyindeki Beytüllahim’de birçok eve baskın düzenledi ve üç Filistinliyi gözaltına aldı.