Korsan İsrail’in Batı Şeria Tatbikatı Sürüyor

Kaynaklardan ulaşan bilgide tatbikat esnasında 50 civarında tank ve askeri aracın kullanıldığı, işgal ordusunun zirai alanları kullandığı, askerlerin çadır kurduktan sonra askeri tatbikatlara başladığı beyan edildi.

Ayrıca işgal ordusunun tatbikatlar esnasında gerçek mermi kullandığı, düzenlenen tatbikatta ateşlenen tank mermilerinin tatbikat yaptıkları bölgedeki Filistinli kadın ve çocukların büyük bir endişeye ve korkuya kapılmasına sebebiyet ifade edildi.

Kaynaklar, askerlerin tatbikat yapıyor olmalarına rağmen namlularını Filistinlilerin ikamet ettikleri bölgelere çevirdiğini ve olası yaralanmalara ve ölümlere zemin hazırladıklarını ayrıca zirai alanlara girerek ekinleri telef ettiklerini de ifade ettiler.

İşgal ordusunun Ayrıca tatbikat esnasında bölge halkına tatbikat ve tatbikatın süresi hakkında herhangi bir bilgi vermediği de beyan edildi.

Nitekim Yapılan tatbikatların bölge halkını tatbikat son buluncaya kadar evlerini terk etmeye mecbur bıraktığı ifade edildi.

Geçtiğimiz yıllarda Batı Şeria’da yapılan tatbikatlarda kullanılan silahların isabet etmesi sonucu içlerinde çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli yaralanmış ya da hayatını kaybetmişti.