İsrail Baskınlarında 1 Şehit 15 Yaralı

Siyonist işgal güçleri bir yandan Gazze Şeridi’ne yönelik vahşi saldırılarını, katliamlarını ve yıkımlarını sürdürürken, insanları topluca katletmek suretiyle tam anlamıyla bir soykırım gerçekleştirirken diğer taraftan Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs çevresindeki saldırılarına, cinayetlerine ve yıkımlarına da ara vermeden devam ediyorlar. 

İşgal altındaki Kudüs şehrinin kuzeyinde yer alan Kalendiya Mülteci Kampı’na ve Kefer Akab kasabasına düzenledikleri baskında da 1 kişiyi şehit ederken, 4’ü ağır olmak üzere 15 kişinin de yaralanmasına neden oldular. 

Filistin Sağlık Bakanlığı, Kalendiya’da 32 yaşındaki Ali İbrahim Alkam isimli gencin işgal askerleri tarafından kalbinden gerçek mermiyle vurularak şehit edildiğini duyurdu. 

Sağlık Bakanlığı ayrıca 4 kişinin ağır yaralandığını ve Ramallah’taki Filistin Sağlık Kompleksi’ne kaldırıldıklarını, onların yanı sıra 6 kişinin gerçek mermilerle, 1 gencin şarapnel parçalarıyla, 3 kişinin plastik kaplamalı mermilerle, 1 kişinin de şiddetli darp edilerek yaralandığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasında durumları ağır olanların dışındaki yaralılardan ikisinin hastaneye nakledildiği, bu sayılanların dışında onlarca kişinin de atılan gaz bombalarından zarar gördükleri bilgisi verildi. 

Olayların videosunda, işgal askerlerinden birinin ayağından gerçek mermiyle yaralanmış bir çocuğu insan kalkanı olarak kullandığının görüldüğüne dikkat çekildi.

İşgal güçlerinin Kalendiya Mülteci Kampı içinde yer alan Kudüs Valiliği binasına ve havaalanı yolunda muhtelif dükkanlara da baskın düzenledikleri ifade edildi.