İSRAİL Savunma (Savaş) Bakanı TAVŞAN GİBİ KORKTU!

Siyonist İsrailli medya uzmanı Husam Şakir, konuya ilişkin ele aldığı yazıda, işgalci İsrail hükümetinin, Savunma Bakanı ‘İsrail Evimiz’ Partisi lideri Avigdor Liberman’ın istifa etmesini meşrulaştırma ve üzerini örtmeye çalışması, hükümetin yenilmişliğinin üstünü örtmek ve ve sorumluluktan kaçmaya çalışması olarak nitelendirdi.

Şakir ayrıca, İsrail hükümetinin siyasi bir çıkmaza girdiğini ve Liberman’ın Savunma Bakanlığı gibi bir mevkide iken bu kadar kritik bir süreçte istifa etmesi korkunç bir başarısızlık ve bu başarısızlığın üstünü örtmek olduğunu belirtti.

Öte yandan, Şakir açıklamalarının devamında, işgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’deki direnişi bitirme sözünün süresinin bittiğini ve hala Gazze Şeridi’ni Filistin Direniş Gruplarının elinden alamadığını ifade etti.

Liberman istifa etmeden Savunma Bakanlığı görevini yürütmeye devam etseydi daha çok eleştirilere maruz kalacağına dikkat çeken Şakir, “Sosyal medyada son olaylardan sonra Liberman hakkında “tavşan gibi korktu” “Filistinlilerin bombalarından korkarak yatağın altına gizlendi” gibi eleştiriler yayıldı.” ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra Şakir, yazısında işgalci İsrail Savunma Bakanı Liberman’ın istifa etmekle şunu söylemeye çalıştığını ifade etti, “Bu başarısızlık kesinlikle benim başarısızlığım değil. Ben haklı olduğum halde İsrail Hükümeti bana destek vermedi. Dolayısıyla sorun bende değil Başbakanı Netanyahu’da.”