SİYONİST Bakan: KUDÜS’ün Tamamı Bizim!

İşgalci İsrail Kamu Güvenlik Bakanı Gilad Erdan, işgal altındaki Kudüs’te yer alan Filistin yönetimine bağlı bazı kurumların kapatılmasına yönelik karar çıkardı.

Jerusalem Post haber sitesinin haberine göre, işgalci İsrail Kamu Güvenlik Bakanı Gilad Erdan’ın 1994’te onaylanan kanun çerçevesinde işgal altındaki Kudüs’te bulunan Filistin yönetimine bazı kurumların kapatılmasına karar verdiği belirtildi.

Haberde ayrıca, Erdan’ın daha önce kapatılan kurumların da kapalılık süresinin uzatılmasına yönelik karar aldığı kaydedildi.

Alınan karara göre, işgal altındaki Kudüs’te bulunan Filistin yönetimine bağlı Ticaret Odası, Turizm Yüksek Meclisi, Filistin Araştırma Merkezi, Filistin Esirler Kulübü ve Toplum Araştırmaları Merkezi gibi kurumlar kapatılacak ve söz konusu kurumlar Kudüs’te herhangi bir faaliyet gösteremeyecek.

Öte yandan, Gilad Erdan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Filistin yönetiminin Kudüs’te istediği gibi hareket etmesine müsaade etmeyeceğiz. Kudüs sakinleri ve Filistin yönetimi şunu çok iyi kavramalı: “İsrail hükümeti Doğu Kudüs’ün üzerindeki egemenliğinden asla vazgeçmeyecektir.” dedi.