İsrail: BAE İle Korona İçin İşbirliği Yapıyoruz

Siyonist Netanyahu, ülkesinin diplomatik ilişkilere sahip olmadığı Birleşik Arap Emirlikleri’yle (BAE) yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede iş birliği yapacağını açıkladı.

Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ve BAE Sağlık bakanlıkları tarafından Kovid-19 ile mücadelede iş birliğine gidileceğinin duyurulacağını belirtti. 

Siyonist İsrail ile BAE arasında yapılacak söz konusu iş birliğinin ‘son aylardaki yoğun görüşmelerin’ sonucu olduğunu kaydeden Netanyahu, “Bu iş birliği, tüm bölgenin sağlık güvenliğini artırmaya imkan sağlayacak araştırma, geliştirme ve teknoloji alanlarında yapılacak” ifadelerini kullandı.

BAE resmi haber ajansı WAM’da yer alan açıklamada da, “BAE merkezli özel sektörde iki şirket, İsrailli iki şirketle tıp alanında ve Kovid-19’la mücadele kapsamında bazı projeler başlattıklarını duyurdu” ifadelerine yer verildi.

Tıp alanındaki bu ortaklığın, bölge insanının sağlığını korumak ve salgından kurtulmak için insani öncelikler kapsamında gerçekleştiği ve bölgedeki tarihsel siyasi sıkıntıları geride bırakmayı amaçladığı kaydedilen açıklamada, tüm dünyaya yayılan bu salgın karşısında insalığın maslahatını korumak ve birlikte çalışmak gerektiği ifade edildi.