İsrail, Ayrım Duvarı İçin De Filistin Arazilerini Gasp Ediyor

İşgal rejiminin askerî organları tarafından Batı Yaka’nın Tulkerem vilayetinin kuzeyindeki Şa’raviye mıntıkasında ve Batı Bake ile Cittu’l-Muselles beldelerinde muhtelif arazilerin sahiplerine, arazilerinin duvar inşaatı için kullanılacağına dair uyarılarda bulunulduğu haber verildi.

GÖZAT  İsrail, UTANÇ DUVARI Protestolarına Müdahale Etti

İşgal rejiminin askerî organlarının yaptığı uyarılardan anlaşıldığına göre duvar inşaatının devam ettirilmesi için zikredilen bölgelerden toplamda 142 bin 200 metrekare arazinin gasp edilmesinin planlandığı ifade edildi.

Şa’raviye Hizmetleri Meclisi’nin Başkanı Sufyan Şedid, duvar için kullanılması planlanan arazilerle ilgili uyarı yazılarının ırkçı ayrım duvarının Nezletu İsâ köyünün yakınındaki kapısının yanına asıldığını ve arazilerinin gasp edileceği anlaşılan kişileri çok üzdüğünü ifade etti. Şedid, bu uyarıların aynı zamanda arazilerinin duvarın arkasında kalacağı anlaşılan köylüleri de son derece üzdüğünü vurguladı.

GÖZAT  İsrail, "Utanç Duvarı" İnşaatına Devam Ediyor

Arazilerinin gasp edileceği duyurulan kişilere siyonist işgal rejiminin yargı mekanizmasının koordinasyon dairesine itirazda bulunmaları için yedi gün süre tanınıyor.

Nezletu İsa köyünün Köy Meclisi Başkanı İsmail Abdullatif Ebu’ş-Şevarib arazilerinin gasp edileceği duyurulan köylülerin yasal süreci sonuna kadar takip edeceklerini ifade etti.