İsrail Askerleri Bugün De Mescidi Aksa’yı Baskın Yaptı

İsrail işgal güçleri, yahudilerin Pesah Bayramı’na denk gelen günlerde, onlara tahsis edilen saatlerde, yerleşimcilerin baskın yapabilmeleri, Mescidi Aksa alanı içinde dolaşıp Talmud ayinleri yapabilmeleri için yine bu kutsal mabede baskın düzenledi,  yerleşimcilerin dolaşacakları alanları zorla tahliye etti ve Müslümanlara karşı şiddete başvurdu. Bu şekilde baskın düzenlemeleri ve yerleşimcilerin baskınları için Mescidi Aksa’nın içinde onlara yer açmaları, namaz kılan Müslümanlara karşı şiddet uygulayarak onları Kıble Camisi’ne ve bazı küçük namazgahlara kapatmaları uygulaması üst üste dört gündür devam ediyor. 

İşgal güçleri tarafından Kıble Mescidi’ne kapatılan gençler kapılara vurarak ve tekbir getirerek kendilerine yapılan muameleye ve yahudi yerleşimcilerin baskınlarına tepkilerini ortaya koymaya çalıştılar. 

İşgal güçlerinin ayrıca Mescidi Aksa’nın bazı dış kapılarını kapatarak basın mensuplarının içeri girmelerini ve içeride yaşanan olayları görüntülemelerini engelledikleri belirtildi.

Yerleşimciler yine Mağribliler Kapısı’ndan baskın düzenledi ve işgal güçlerinin himayesi altında içeride tahrikçi hareketler ve ayinler yapıp dolaştıktan sonra çıktılar. 

Yerleşimcilerin ayinlerini ve dolaşmalarını tamamlamasından sonra işgal güçleri yeniden Mescidi Aksa’nın kapılarını açtı.