İsrail Askeri Unsurlarını Neden Mısır Sınırına Kaydırıyor?

Birçok Mısırlı akademisyen ve uzman, Siyonist İsrail rejiminin Tel Aviv’deki askeri fabrikalarını Mısır sınırında bulunan Nakeb bölgesine taşımasını şiddetle kınadıklarını ilan ederek Siyonist rejimin askeri fabrikalarını bu bölgeye taşıması dışında işgalci rejimin söz konusu bölgeye dair birçok talep ve isteğinin olduğu belirtildi.

GÖZAT  İsrail Kahire Konsolosu Mısır'a Geri Döndü

Yapılan açıklamada; Siyonist rejimin Tel Aviv’de bulunan askeri üslerini ve fabrikalarını Mısır sınırına intikal edeceği duyurulmuş ve bununla birlikte bölgeye 20 binin üzerinde yeni yerleşim bölgelerinin kurulacağı belirtildi.

Mısır Dışişleri Eski Bakan Yardımcısı ve Mısırlı siyasetçi Abdullah Aşel, Siyonist İsrail kabinesinin Mısır sınırlarına askeri üslerini ve fabrikalarını taşıyarak Sina çölünde egemen olmak istediğini belirterek; “Aynı zamanda Filistin halkını da baskı altında tutmayı amaçlamaktadır” ifadelerini kullandı.

GÖZAT  Mısır, Siyonist İsrail'e 2 Milyar Dolar Tazminat Ödeyecek

Abdullah Aşel açıklamalarında, İsrail rejiminin bu hamlesinin Mısır için tehdit sayılacak mesajlar içerdiğini kaydederek; “Askeri üslerini Mısır sınırında bulunan Nakep bölgesine taşıyarak İsrail rejimi Sina çölünü hedef almak ve hatta sahip olmak istemektedir” açıklamasını yaptı.

GÖZAT  Mısır, İsrail'in Filistin-Sina İddialarını Yalanladı

Nakep çölünün Mısır’a ait olduğunu belirten Abdullah Aşel; “Ancak ardı ardına gerçekleşen halk devrimleri ve değişen hükumetler nedeniyle söz konusu bölgede devlet zaaf göstermiş ve Siyonist İsrail rejiminin bölgeye yönelik istek ve planlarını görememiştir” dedi.

Mısırlı bir diğer siyasetçi Ahmet Derac, Siyonist rejimin Tel Aviv’den askeri üs ve fabrikalarını Mısır sınırına taşıması ile Fars körfez ülkeleri ve Arap ülkeleri sınırlarında yeni bir askeri bölge oluşturmak istediğini kaydetti.