SİYONİST İsrail ARAKİB Köyünü 114. Kez Yıktı

El-Arakib Köyünü Savunmak İçin Yerel Komite’nin üyesi Aziz Et-Turi, işgal polisine mensup şahısların bugün sabahın erken saatlerinden itibaren El-Arakib köyüne geldiklerini, Ramazan ayına da saygı göstermeyen işgalci polislerin bu köyü 114. kez yıktıklarını ve köydeki bütün evleri yerle bir ettiklerini söyledi.

GÖZAT  Gazze'de Parmaklıklar Ardında DÜĞÜN

Et-Turi yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Düşün ki polis güçleri silahlarını ve teçhizatını kuşanmış halde evine geliyorlar, evini yıkıyorlar ve seni bütün aile efradınla birlikte, kadınlarla çocuklarla sokağın ortasında bırakıyorlar… Demokrasi nerede, insanlık nerede?”

22 ailenin yaşadığı El-Arakib köyünde evler ahşaptan, plastikten ve sacdan yapılmış durumda.

GÖZAT  Gazze'de Parmaklıklar Ardında DÜĞÜN

İşgal güçleri bu köyü ilk kez Temmuz 2010’da yıkmıştı. O yıkımdan sonra köylüler evlerini yeniden inşa etmişlerdi. Fakat işgal güçleri tekrar yıktılar. Bu şekilde her yenilemenin ardından yapılan yıkım işlemleriyle birlikte yıkım tekrarı 114 oldu.

İşgal rejimi bu köyü resmen tanımadığını iddia ederek köydeki evleri yıkıyor. Fakat köy ahalisi işgal rejiminin bütün yıkımlarına rağmen arazilerini terk etmek istemiyor.